COVID-19

Aanvulling 19 mei 2020

De eerste consulten hebben weer in het Gezondheidshuis plaatsgevonden. Volgens de richtlijnen mogen behandelingen weer in de praktijk plaatsvinden. Dit onder voorwaarden van de wel bekende richtlijnen van het RIVM. Wanneer u verkouden bent of iets dergelijks bent u niet welkom in het gezondheidshuis en kunnen we video bellen.

Dus:

-Heeft u een of meerdere van de volgende (ook milde!) symptomen: neusverkoudheid of hoesten of benauwdheid of koorts (vanaf 38°C)?

•Heeft u de afgelopen 24 uur COVID-19 symptomen gehad?

•Heeft u huisgenoten/gezinsleden met koorts en/of benauwdheidsklachten?

•Is er bij uzelf of een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 14 dagen corona vastgesteld?

KOM DAN NIET NAAR HET GEZONDHEIDSHUIS EN BLIJF THUIS!

Laat het me even weten dan spreken we iets anders af.

We weigeren iedere patiënt met COVID-19 klachten of symptomen de toegang tot het pand. Verder is iedere patiënt die het Gezondheidshuis binnenkomt, verplicht de handen te ontsmetten en is er nagedacht over de routing. Wij gebruiken de routing van de fysiotherapie, wachtkamer 1. Zie hiervoor ook het filmpje

Ik hoop jullie allemaal snel weer, in goede gezondheid te ontvangen.

groetjes Wouda

Aanvulling 7 mei 13:47

Voor Paramedici komt meer ruimte om mensen weer face to face te zien. Wat heel fijn is. Op dit moment heeft video bellen echter nog wel de voorkeur.

Voorlopig zullen de meeste consulten dan ook nog via video bellen gaan.

In de tussentijd wordt er druk gewerkt aan de routing in het Gezondheidshuis en aan alle randvoorwaarden om straks weer veilig met zijn allen meer bewegingsruimte te krijgen. Het opschalen van de ‘live’ contacten zal geleidelijk gebeuren zodat iedereen ook tijd heeft om te wennen aan de nieuwe 1,5 m samenleving.

Is in jou geval video bellen geen goede methode en kan je behandeling naar jou idee niet langer uitgesteld worden? Neem dan even telefonische contact op. Dan overleggen we wat er wel kan .

groetjes Wouda

Aanvulling 24 maart 11:00——————————————————————————

n.a.v. de pers conferentie gisteravond en het aanscherpen van de regels is het niet meer mogelijk om elkaar “live” te ontmoeten. Vanaf nu kunnen we (video) bellen op het tijdstip van je afspraak zodat niemand onnodig de deur uit hoeft.

Er zal een tabblad video bellen op de website komen zodat iedereen snapt hoe het werkt en dit tijdig kan voorbereiden. Videobellen is vrij eenvoudig, de eerste behandelingen via videobellen verliepen heel goed.

groetjes Wouda

aanvulling 17 maart 15:00/ en aanvulling 19 maart er in verwerkt—————————————–

Zo langzamerhand komt er steeds meer duidelijkheid over het beleid.

Het gezondheidshuis is niet toegankelijk voor ons, in ieder geval tot 6 april. (zie onderstaand bericht.) In deze corona tijd wil ik graag zolang mogelijk mensen begeleiden waar dat nodig is en kan. Hiervoor ga ik met mijn gebruikelijke enthousiasme en creativiteit oplossingen zoeken.

Voor nu betekent dat concreet:

-wilt u u afspraak afzeggen, graag 24 uur van te voren maar bij acute ziekte verschijnselen ontvangt u geen nota. Volg de richtlijnen en blijf dan thuis. een bel of video afspraak kan wel.

-Afspraken kunnen doorgaan op de noodlocatie in Zwolle/ Assendorp mits u en ik aan de richtlijnen van de RIVM en rijksoverheid voldoen. Mocht ikzelf ziek worden dan zet ik dat gelijk op deze site op dit tabblad en probeer daarna iedereen individueel te bereiken.

-Bij hoesterig en snotterig kan er wel een telefoon of video bellen afspraak gemaakt worden

-Beveiligd video bellen werkt via Click doc , dit werkt allen op Crome, handig als u die tijdig installeert en de systeem test uitvoert zodat u op tijd in mijn virtuele wachtkamer kan zitten.

-thuisbezoeken doe ik alleen bij hoge uitzondering wanneer niemand in het huishouden verdachte symptomen heeft en dit gezien de aard van de klachten toch noodzakelijk is.

vanochtend verhuisd, de thee staat klaar

https://www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus

https://vvocm.nl/corona

———————————————————————————————aanvulling 16 maart 17:00

Beste allemaal,

Ik ontving zojuist het onderstaande en begrijpelijke bericht van het Managementteam van het Gezondheidshuis.

Waar gewenst kunnen afspraken doorgaan via telefoon of video bellen. Ook heb ik de beschikking over een noodlocatie in Zwolle/ Assendorp.

Na de persconferentie vanavond van premier Rutte zal ik besluiten welke mogelijkheden nog beschikbaar zijn en zal ik contact zoeken om de gemaakte afspraken af te stemmen.

sterkte allemaal, groetjes Wouda

In het Gezondheidshuis willen we optimale zorg verlenen. In deze tijd van het corona virus ziet het verlenen van optimale zorg er anders uit dan dat we in een normale situatie gewend zijn.

Vanmorgen heeft met Managementteam, in het licht van aanwijzingen vanuit het Crisisteam en vanuit de Rijksoverheid, besproken welke maatregelen noodzakelijk zijn.

Tot mijn spijt moet ik jullie mededelen dat ik jullie moet vragen om jullie werkzaamheden hier in huis met onmiddellijke ingang te staken. Deze maatregel geldt in ieder geval tot 6 april 2020.

——————————————————————————————————————–16 maart 11:00

Beste Allemaal,

De regels en richtlijnen i.v.m. het Corona virus volgen elkaar razendsnel op.

Via de website kan ik het snelste nieuws verspreiden.

Het is mijn wens om in deze gekke tijden zolang als mogelijk is mensen te begeleiden. Dit kan ook telefonische of met video bellen.

Voor live contact wil ik je uitdrukkelijk vragen om de richtlijnen te volgen van het RIVM. Dus op dit moment; snotterig, verkouden, hoesten, kom niet naar het Gezondheidshuis. Bel je afspraak af of overleg met mij (whats app heeft de voorkeur) voor een andere overleg vorm, liefst 24 uur van te voren.

De komende dagen wordt nog steeds overlegt door allerlei instanties. Mogelijk levert dat andere richtlijnen en beperkingen op. Ik zal dit dan zo snel mogelijk proberen door te geven. Ook in het onverhoopte geval dat ik zelf ziek mocht worden.

Omdat de meeste consulten coachend van aard zijn en ik geen ‘hands on’ contact heb kunnen we meestal prima 1,5 meter van elkaar blijven en toch een zinnige behandeling hebben binnen de richtlijnen van het RIVM.

Sterkte allemaal in deze tijd, Wouda